خبرگزاری شبستان:مردم اصفهان سال هاست که با برپایی مراسم عزاداری، عشق خود به اهل بیت(ع)را به اثبات رسانده اند اما ظهر عاشورا، پس از برگزاری مراسم عزاداری به دنبال مکانی برای اقامه نماز ظهر عاشورا هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان،مردم اصفهان سال هاست که با برپایی مراسم های متعدد و با شکوه عزاداری در ماه های محرم و صفر و دهه های فاطمیه(س) عشق و علاقه خود به خاندان اهل بیت(ع) را به اثبات رسانده اند، لیکن ظهر روز دهم محرم پس از برگزاری مراسم های عزاداری در شهر اصفهان به دنبال مکانی برای اقامه نماز باشکوه ظهر عاشورا هستند نمازی در خور عاشورا و مردم متدین اصفهان.
اقامه نماز اول وقت بزرگ ترین حرکت فرهنگی روز عاشورا است که متاسفانه توسط برخی دسته ها و هیئات عزاداری مورد غفلت قرار گرفته است.
پاسخ جمعی از مراجع عظام تقلید در جواب این سوال که " چند سالی است بسیاری از هیات های مذهبی ظهر عاشورا به اقامه نماز ظهر می پردازند و به سیره حضرت سیدالشهدا(ع) اقتدا می کنند. از آنجایی که برخی هیات ها هنوز به این مهم بی توجه هستند ، توصیه حضرتعالی در این رابطه چیست ؟
حضرت آیت الله مکارم شیرازی :
اقامه نماز جماعت در ظهر عاشورا کار بسیار مهمی است و به یقین امام حسین (ع) از چنین عزاداری خشنود خواهد بود .
حضرت آیت الله فاضل لنکرانی :
نماز بر عزاداری مقدم است و سعی شود هنگام نماز عزاداری و سایر امور تعطیل شده و نماز اقامه شود .
حضرت آیت الله تبریزی:
عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) مقدمه برپایی نماز و سایر وظایف دینی است و قیام آن حضرت برای تحکیم قرآن و احکام شرع واقع گردید و عزاداران بیش از هر چیز به وظایف دینی که اهم آن نماز است باید اهتمام کنند .
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی:
مقتضی است که همه هیئات محترم به این امر مهم توجه کنند .
حضرت آیت الله بهجت :
معلوم است که نماز در اول وقت و آن هم به جماعت مورد رضایت سیدالشهدا(ع) است .
حضرت آیت الله سیستانی :
بسیار مناسب است که نماز را به وقت بخوانند و با این کار هدف اصلی از اقامه این مجالس را نشان دهند .
رهبر معظم انقلاب:
- اینجانب با دعا برای دست اندرکاران این حرکت الهی و تشکر می کنم از کسانی که به این دعوت حق پاسخ مثبت گفته اند و بویژه از عزاداران عاشورای حسینی امسال که در روز عاشورا جلوه با شکوهی از نمازگزاری را نشان دادند.
فرازی از پیام مقام معظم رهبری به چهارمین اجلاس سراسری نماز
- اهمیت دادن به نماز در ظهرعاشورا و در میان مراسم سینه زنى و عزادارى، خود یک نقطه برجسته دیگر بود. ما همیشه از این که مى دیدیم جوانان و مردممان، سینه زنىِ روز عاشورا را مى کنند و نمازشان به نزدیک غروب مى افتد رنج مى بردیم. مردم اهمیت نماز و ذکر خدا و یاد الهى را در لابه لاى مراسم عاشورا نشان دادند؛ لذا جاى سپاسگزارى و تشکر دارد.
آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان نیز در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: امام حسین (علیه السلام) برای نماز قیام کردند و شهید شدند و بازماندن از نماز اول وقت یک حرکت ضد حسینی است و همخوانی با هوشیاری مردم اصفهان ندارد.
آیت الله طباطبایی نژاد خاطر نشان کرد: اصفهانیها یک هوشیاری ویژهای دارند و این امر باید در کارهای خیر نیز نمود یابد، مسئولان هیاتها برای برپایی نماز، گاه به مساجد خود میروند و از نماز اول وقت غافل میشوند که در صورت کمبود جا میدان امام علی(علیه السلام) نیز برای این امر مناسب است لذا امیدواریم در مراسم عزاداری اربعین این امر تحقق یابد.
حال جای این سوال است که در دیاری که مردم آن در یک روز پیکر 370 شهید را تشییع کردند نمی توانند مراسمی یکپارچه و منظم بر پا کنند و نماز ظهر عاشورا را آنچنان که باید اقامه کنند؟ آیا این مردم همان هایی نیستند که در مناسبت های ملی و مذهبی مانند 22 بهمن و روز قدس با حضور با شکوه خود همگان را حیرت زده می کنند.
هنگامی که خبر برگزاری شصتمین جلسه ستاد ساماندهی شئونات اسلامی یا جلسه ستاد اقامه نماز استان قبل از روزهای عاشورا و تاسوعا به گوش می رسد و از برنامه ریزی های منسجم خبر می دهند، مردم امیدوارند هنگام ورود به میدان امام (ره) تفاوت های چشمگیری با سال های گذشته احساس شود، اما متاسفانه هنگامی که افراد حتی برای اقامه نماز ظهر با مشکل روبرو هستند و سرگردان به دنبال مهر نماز می گردند، انسان را به یاد این شعر می اندازد که " هزار وعده خوبان یکی وفا نکند".
امسال نیز روز عاشورا میدان امام(ره) که نماد شهر اصفهان است همچون سال های گذشته شاهد عبور و مرور دسته های عزاداری از محله ها و اقوام مختلف بود اما کما فی السابق بی برنامه و بی نظم.
تردد موتور سیکلت ها در میان جمعیت، عدم حضور نیروهایی جهت امر به معروف و نهی از منکر در روزی که امام حسین (ع) دلیل شهادت خود را احیای امر به معروف و نهی از منکر بیان کرده اند، تعطیل نشدن برنامه های عزاداری توسط هیئات در هنگام اقامه نماز از جمله مواردی بود که دل مردم دلسوز و متدین اصفهانی را به درد آورده بود.
این جای تامل دارد که مردم اصفهان در خصوص برپایی نماز در مناسبت هایی مانند عید قربان نیز دل پر خونی دارند و در حالی که از رسانه ملی شاهد برپایی نمازهای با شکوه در اقصی نقاط میهن اسلامی هستند در اصفهان باید در به در به دنبال محل برگزاری نماز عید بگردند و نا امید و دست خالی به خانه برگردند.
نظر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان را در خصوص برگزاری عزاداری منسجم و یکپارچه در تاسوعا و عاشورا جویا شدیم و اینچنین جواب گرفتیم: در بسیاری از شهرها در روز عاشورا و تاسوعا مردم در یک جا جمع میشوند و با یک سبک عزاداری می کنند اما متاسفانه در اصفهان هنوز به این اتحاد نرسیده اند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: با عزاداری های طولانی و خسته کننده موافق نیستم لیکن می شود در حد 2 ساعت همه دسته های عزاداری اصفهان جمع شوند و یکصدا نوای عزاداری و ارادات خود به اهل بیت (ع) را به گوش جهانیان برسانند.
آیا وقت آن نرسیده که مردم و مسئولین در روز تاسوعا و عاشورا رخت عزای هیأت، دسته و محله خود را بیرون آورده و فقط و فقط لباس عزای حسین (ع) را بر تن کنند و با تدبیر مقتدرانه مسئولان سال آینده شاهد مراسمی با شکوه و یکپارچه از عزاداری مردم دیار نصف جهان در سوگ سالار شهیدان (ع) باشیم.
به منظور هر چه بهتر برگزار شدن مراسم های تاسوعا و عاشورای حسینی چند پیشنهاد ارائه می شود.
1. سازمان تبلیغات اسلامی ضمن هماهنگی با هیأت های عزاداری به گونه ای برنامه ریزی کند که دسته های عزاداری پس از ورود به میدان امام(ره) در مکان های از پیش تعیین شده ای مستقر شده و برای نماز ظهر آماده شوند.
2. ستاد اقامه نماز همه امور مربوط به اقامه نماز جماعت اعم از مفروش کردن میدان، تهیه مهر، هماهنگی با امام جماعت، هماهنگی برای استفاده از سیستم صوت و اطلاع رسانی مناسب به مردم را مدیریت کند.
3. شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ضمن دعوت از یک سخنران خبره کشوری یا استانی و سخنرانی کوتاه پس از اقامه نماز جماعت و زمینه استفاده از یک مداح زبده برای برگزاری عزاداری یکپارچه و متحد را فراهم کند.
4. زمانی که هزینه نذورات برخی از هیات ها صدها میلیون تومان می شود، سازمان تبلیغات اسلامی می تواند با مدیریت و هماهنگی با هیات ها و خیرین با توجه به طولانی شدن مراسم،در آن روز برای توزیع نذری اقدام کند.
5. مدیریت کلی برنامه به شورایی متشکل از دستگاه های ذیربط و به ریاست نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان واگذار شود.
به امید روزی که همه یک صدا در عزای سیدالشهدا(ع) فریاد لبیک یا حسین سر داده و برای سلامتی و تعجیل در ظهور حضرت مهدی (عج) دست به دعا بر دارند.